A lehető legtöbbet kihozni magukból

Lezák Péter és Németh Alex az idei évben a Rallye2-es versenyeket célozta meg. A Miskolc Ralin egy nehéz kezdés után sikerült talpra állniuk és egy jó versenyzéssel célba értek. A Salgó Ralin is nehézségekbe ütköztek, de újra felülkerekedtek a problémákon és behozták a technikát a célba. Péterrel beszélgettünk a versenyen történtekről.

Az idei évben a Rallye2-es versenyeket helyeztétek előtérbe a Rallye3-as versenyekkel szemben, viszont eddig még csak Miskolcon indultatok.

– Igen, az idei évben csak Rallye2-es versenyeken álltunk rajthoz, Miskolcon és most a Salgón, de ez tervezetten csak ennyire korlátozódott, ezt az évet arra szántam, hogy tanuljunk és megedződjön az autó, mivel az utóbbi években sok kudarc ért.

Sajnos Miskolchoz hasonlóan most sem volt sokáig tétje a versenyzéseteknek…

– Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Miskolcot abszolút sikernek könyvelem el, minden szakaszt teljesítettük és a hét perces defekt miatti hátrányt a nap végére utcai gumikon négy percre faragtuk és sereggel tértünk haza! 😊 Most viszont valóban elúsztak a jó eredményhez fűzött remények, mivel az első gyorsaságin lefogazott a difink, így a továbbiakban már csak szuperraliztunk.

A folytatásban mire koncentráltatok az autóban?

– A folytatásban továbbra se volt más a cél, mint a lehető legtöbbet kihozni magunkból, annak
ellenére, hogy először jártunk ezeken a pályákon. Szerintem sikerült. A Rallye3-as  versenyzőknek létrehozott kategóriában negyedik időket autóztunk, Molnár Feri, Oroszki Tamás és Gyenes Attila mögött.

Több időt és pénzt kellene ráfordítani a csomagotokra, hogy igazán versenyképesek legyetek?

– Az autó, úgy gondolom elérte azt a szintet, hogy lehet vele jó eredményeket elérni, viszont két-három ember nehezen tud lemenedzselni egy ilyen hétvégét, mindent magunknak szervezünk, csinálunk, sok energia és idő, a lényegi dolgokra, mint a teszt és a mentális felkészülés, vagyis a versenyre való konkrét felkészülésre szinte semmi.

A szuperrali keretein belül viszont sikerült beérnetek a salgótarjáni célba.

– Igen, a difi csere után hibamentesen teljesítettük a versenyt.

A Mecsek Rallye távol van nektek, de a Nyíregyháza Ralin lenne kedvetek, módotok indulni?

– Ha lehetőségünk lenne indulni, természetesen élnénk vele, de egyenlőre nincs rá keret, hogy
részt vegyünk.

Köszönöm a családomnak és a kedvesemnek a támogatást, a barátaimnak az önzetlen segítségét, továbbá a Molnár Motorsportnak, a CMT ASE KFT.-nek, Crashman Tema-nek.

Comments are closed.