A legjobb eredményért mennek

Merencsics Árpád és Laboncz László kettőse a lehető legjobb eredmény elérésének a reményében vesz részt a Nova Gorica Ralin. A Baranya Kupa után elég sok alkatrészt kicseréltek a kis Suzukin és új “papucsokat” is kapott az autó. Bár a bajnoki címet még nem tudják megszerezni a hétvége folyamán, de egy jó eredménynek köszönhetően, igencsak közel kerülhetnek hozzá. Árpival beszélgettünk még az elutazásuk előtt. 

Hogyan készültetek az idei Nova Gorica Ralira?

– A helyzet az, hogy egész komoly heteknek nézünk elébe! Az autón elég sok alkatrészt kicseréltünk, amik el voltak kopva a Baranya Kupa után. Van új gumink, (mivel Baranyán még a korábbi kopottakkal mentünk) szóval most már kicsit gyorsabban is tudunk menni. Jövő héten Bassano Rally, ahova innen Nova Goricából fogunk átutazni és az autót is ott fogjuk felkészíteni a következő megmérettetésre. Egyszóval szerintem az autó rendben van technikailag, mi pedig lélekben készülünk erre a két hétre.

Van már bármilyen tapasztalatod erről a versenyről?

– Természetesen! Két alkalommal már versenyeztünk itt és van élmény, vizes, illetve száraz pályákról is. Esőben nehéz, száraz körülmények között nagyon jól autózható. A környezet mesés, a hegyek ölelésében a folyóval, amely mellett megy az egyik etap. Remélem szép időnk lesz hétvégén! 🙂

Milyen eredményre mondanád azt, hogy már most a verseny előtt is aláírnád?

– Személy szerint az első háromban szeretnék végezni. Mindenki nyerni jön, mi is, de egy dolog biztos, hogy a versenynek a célban van a vége! Mi mindent meg fogunk tenni, hogy a legjobb eredményt érjük el!

Akár már ezen a versenyen is bebiztosíthatjátok a bajnoki címeteket?

– Nem gondolnám. A Mitropa Kupa egy bonyolult pontszerzéses rendszer. Nyitott a bajnokság, mi az összes versenyen szeretnénk rajthoz állni és a lehető legtöbb pontot összegyűjteni. Minden esélyünk megvan arra, hogy év végén az első helyen végezzünk!

Szeretném megköszönni a támogatóinknak és a csapatnak, hogy itt lehetünk és szeretném, ha a verseny után egy szép eredményről beszélgetnénk!

Comments are closed.