A lakodalmas szezonnak vége, jöhetnek a versenyek

Kókai Gábor számára véget ért a lakodalmas szezon, és elmondása szerint most már több figyelmet fordíthat szeretet sportága, a rali felé. Gáborral beszélgettünk a Salgó Rali után. 

Hiányzott már a rali légköre és a versenyzés?

–  Igen, nagyon hiányzott, de megint utolsónak neveztünk és még szombat reggel is kérdéses volt, hogy ott leszek-e a versenyen. Nálam ez mindig ilyen…

Melyik pályát vártad a leginkább és melyiket a legkevésbé?

– A sámsonházai gyorson soha nem mentem még, viszont az első pályabejáráson már tudtam, hogy ez lesz az én pályám. A kazári gyors sajnos nem áll a kezemre. Sokan szeretik, de nekem valahogy nem jön be.

Mi történt veletek a tíz gyorsasági alatt?

–  Mi történt velünk? Jól elfáradtunk!!! Nekem ez volt az első olyan versenyem, ahol 400 km-t kellett teljesíteni. Elfáradtam, de minden gyors végén az hajtott, hogy ez is megvan, most már végig kell menni!!!

Ha nincs a három perces büntetésetek, akkor egy igencsak szép eredmény sülhetett volna ki ebből a hétvégéből.

– Egyedi versenyengedéllyel indultunk, de minden R2-es szabálynak meg kellett felelnünk és az autónak is R2-es szabály szerint kellett lennie. Sajnos a sportbírók nem voltak a helyzet magaslatán…. Az egyik úgy kezelt, mintha egy R2-es versenyzőt, a másik úgy, mint egy amatőrt. Mivel utolsó rajtszámmal mentünk, ezért azt mondták ne várjuk meg az IE időt, menjünk, haladjunk… Utána meg beírnak korai érkezést. Tiszta vicc volt!!! 🤣🤣🤣 Ha ez élesbe megy, akkor kiverem a balhét…

Végig mosolyogtátok a versenyt az autóban? 🙂 

– Én minden versenyt végig mosolygok. Mindig azt nézem, vannak-e őrült Ladás szurkolók a pálya szélén és vissza szoktam nekik integetni… Nagyon élveztük a versenyt. Mivel a navigátorom Szőllős “Báttya” Robi kazári lakos, ezért Kazáron rengetegen szurkoltak nekünk! Ezúton szeretném megköszönni Robinak az egész napi segítséget, valamint a szurkolóknak a biztatást és szurkolást.

Tudjuk, hogy a csárda rengeteg idődet elveszi, de azért nyugtasd meg a rajongóidat,(Mert vannak!!! Ugye Tasi Feri? 🙂) hogy legalább az év végén rendezendő “buli versenyeken” elindulsz!

– Mivel most már lemegy a lakodalmas szezon, így tudok csemegézni a versenyek között. Októberben tervezek két versenyt. A Mikulás és Szilveszter Ralira pedig tuti, hogy megyünk. Tasi Feri Barátom és vezérszurkolóm biztos ott lesz a pálya a szélén, amit nagyon köszönök! 
Köszönöm mindenkinek a szurkolást a kitartást, különösen a családomnak. Bízom benne, hogy jövőre már nagyobbak lesznek a gyermekeim és elkísérnek a versenyekre…

Comments are closed.