ERC

A KVP már legenda

A KVP már legenda

Felmerült az ötlet és a vágy a RallyLegend-del kapcsolatban. Hogy sikerült összerakni a hétvégéteket?

“Melós volt és a reklámpartnereken kívül a barátok, versenytársak, a család is sokat hozzátett, hogy ott lehessünk. Akár anyagilag, üzemanyaggal, alkatrésszel, biztatással. Rég tapasztaltam ilyen összefogást.”

Mesélj milyen volt az érzés amikor útra keltetek, megérkeztetek és először szembesültetek azzal, hogy ott vagytok.

“Nagyon izgultunk, hogy mi maradt otthon ami biztosan kell majd, pedig szinte egy komplett zsiguli volt még a buszban. Majd amikor a három csapat egy konvojjá alakult, akkor boldogság, aztán amikor a szervizterületen egy 206 WRC, egy Lancia Delta S4, Subaru, MG, BMW és a Ladás bajnokaink vettek körül, akkor a ,,te jó ég, mit keresünk mi itt” érzés.”

A Shakedownon melegítettetek be. Milyen volt először megízlelni a Legendet?

“Hihetetlen hangulat, aszfalt, fehér murva, szalmabála lassító, szalagkorlát, őrület, vb-s kocsik és pilóták. Mindezek mellett kicsit sikerült a feszületet elengednem és ráhangolódni a versenyre, élvezni a tekergetést.”

Este neki is vágtatok. Milyen izgalmakat hoztak a sötét szakaszok?

“Mivel két engedélyezett pályaírás volt szakaszonként és ráadásul az is sötétben, hozott nem várt izgalmakat is, de szerencsére nem harcoltunk a stopperrel és maximum óvatosabban mentünk a ,,fekete foltjainkon”. A lámpasorunk, a KVP nagyon jó volt, a nézők előtt pedig le a kalappal. Hajnal egy órakor félpucéron a gyorsasági aszfaltján térdelő és csápoló emberekhez nem szoktunk még hozzá. Azután a kétórás gyűjtőben, ami a várban volt megszervezve vacsorával, újabb jóízű beszélgetések vidám magyarokkal, köztük Európa-bajnok navigátorunkkal, aki mutatja a rólunk készült videóját… Még csak az első versenynap felénél olyan élményekkel gazdagodtunk, amit soha nem is hittünk!”

Szombaton verőfényes napsütés és rengeteg néző, vasárnap pedig a Legend szakasz és az igazán parádés hangulat fogadott benneteket…

“Itt csütörtöktől parádés volt a hangulat. 😀 A szombati első gyorson olyat éltünk meg, amit a B csoportos videókon és a régebbi Szilveszter Rallykon láthattunk. Néhány visszafordítóból kifelé a tömeg nyílt szét és emberfal között autóztunk. Úgy vigyorogtunk, mint két ,,tejbetök”. A négyes és ötös gyorson nem tudtunk kedvünkre autózni, mert weber problémánk volt. Felsejlett emlékeimben a 2016-os Parasznya, de szerencsére nem következett be és a hatodik gyors előtt a mi szervizünk és Húsék megoldották, amit ezúton is köszönünk. Ezek után az aznapi hatoson élvezhettük a görögtüzet és tűzijátékot, amivel fogadtak minket. Vasárnap a csempegyár területén kialakított ,,The Legend” gyorsasági szerepelt két alkalommal, és közte volt megtartva Colin emlékére a bemutató és világbajnok felvonulás. Az elején felsétáltunk a rajtba versenyt nézni és ámultunk, hogy folyamatosan kígyózó sorokban hömpölygött a tömeg. Nem tudom hová fért el annyi ember. Jól ki lett találva ez a ,,buli” gyorsasági csak nagyon falta a guminkat. Az utolsó gyorsasági előtt elfogyott a tíz darab utcai gumink, de sikerült összeválogatni két jobb képűt hátra, előre meg felkerült két intermédia. Gumikérdés pipa, vidámság. Aztán a parc fermében szólt Szilágyi Misi, hogy a kategóriánkban Ők az elsők, Kareszék a másodikak és mi a harmadikak, a negyediktől egy perc húszra, legyen teljes magyar dobogó, ne forogjunk sokat. Olyannyira sikerült megfogadnunk a tanácsát, hogy úgy túl izgultuk a gyorsot, hogy kimentünk egy körrel hamarabb. Mondjuk így abszolút időt gurultunk. 😞 Kicsit elkeseredve csorogtunk a céldobogóra, ahol kupa nélkül is olyan ünneplésben volt részünk, hogy azonnal megértettük, ez a mi legnagyobb nyereményünk, amit kaphattunk! Felejthetetlen élmény! Reménykedünk, hogy a szpíker búcsúja megvalósul és jövőre találkozunk!”

Mi lehet még a terv az idei évre?

“A Mikulás tavaly nagyon megtetszett, de oda a Fater tuti nem készül el a kasztnis munkával amivel megleptem, de a Szilveszter Rallyra szeretnénk eljutni, mert eddig csak nézőként sikerült. Gondolom nyolc téli gumival csak kihúznánk a két napot és itthon is találkozhatnánk vidám magyar szurkolókkal! Dolgozunk a kocsin és az anyagi részén is, bízom benne, hogy ott lehetünk!”

 

Akik nélkül ez nem sikerülhetett volna: Extrapalett kft., V-Step Kft., Quattro KER Kft., M&M Technik Kft., PBGA Kft., Kálmán Bútoripari Kft., Tóth-Szerszám Kft., Tiszák Kft., FőnixTuning.hu, Pre-Con-Med Kft., Cseró Kft., Vizsi, RallyFeeling.hu, EAST Motorsport Kft. Ladaracing.hu

Külön köszönet a szervizcsapatnak (Szabó Norbert, Rakonczai Dávid, Katona Sándor, senior Dudi) Csipesznek, Kolbinak, Bodogán Ferinek, Bakos Robinak, Orbán Norbertnek, családjainknak és mindenkinek, aki kicsit is hozzátett a sikerünkhöz vagy szorított értünk!

 

Comments are closed.