A következő versenyre fókuszálnak

Temesvári Laciéknak nem sikerül(t) eddig olyan eredményesen az idei bajnokság mint a tavalyi, de még van egy verseny és a páros mindent megtesz a sikeres szereplésért. 

Az Ózd Rallye első napján az autóval minden rendben volt, csak valahogy ti nem találtátok a megfelelő és eredményes sebességet. Másnap az első négy gyorsaságit sikeresen teljesítettétek, aztán a mátrakeresztesi szakaszon már nem volt mért időtök…

– Így van, nem a mi versenyünk volt az Ózd – Salgó Rallye – kezdi a beszélgetést Temesvári Laci. Sajnos a második napon hajtáslánc problémánk volt, ami miatt olyan vibráció keletkezett a kocsiban 80 km/h felett, hogy feladni kényszerültünk a versenyt.

Akár versenyzőként, akár nézőként milyen emlékeid vannak a régi Mecsek Ralikról?

– Szerintem a Mecsek Rallye az egyik legnehezebb futam az évben, van amikor sikerül rajta elkapni a fonalat. Az időjárás, akár az idei évben is, nagyban befolyásolja a körülményeket és nehezíti a versenyt.

A csütörtöki napon egy Pláza prológot kellet abszolválnotok.

– A Pláza prológok azok a helyek, ahol igazán testközelből láthatnak mindenkit a szurkolók. Ezek szerintem fontosak minden versenyen, bár a belépőkkel nem értek egyet.

Másnap pedig az igencsak sáros pályák állítottak nehéz feladat elé benneteket, tehát a szombati nap nem volt egy fáklyás menet a számotokra.

– Szombaton nagyon nehéz körülmények között kellett versenyeznünk, a sárfelhordások nagyon komolyak voltak. Sikerült is a Trefort-pusztai gyorson a második körben megütni az első futóművünket, aminek köszönhetően a szuperrali szabályai szerint csak vasárnap tudtuk folytatni a versenyt. Ekkor még bármire is lehetett volna esélyünk a kategóriában, persze ez azonnal szertefoszlott…

A tavalyi sikeres év után, mintha ez a 2019-es esztendő kicsit felemásan sikerülne.

– Sajnos az idei év a sok műszaki és egyéb problémák miatt nem túl fényes, de még van egy Nyíregyháza Rallye, ami ugye ERC futam lesz.

Igen a Nyíregyháza Rallye van még hátra a versenynaptár szerint az idei évből. Indultok ezen a versenyen és próbáltok újra Bomba! formába kerülni?

– Szerintem aki versenyzik, az titkon reménykedik egy ilyen versenyen való induláson. Nagyon kíváncsiak vagyunk a ERC mezőnyére testközelből. Remek versenynek ígérkezik, sok újdonsággal. Ilyen lesz Máriapócs, illetve a meghosszabbított nyíregyházi városi szakasz.

Várunk mindenkit szeretettel az I. Rallye Hungary-n, mi ott leszünk!
És persze arról se feledkezzünk meg, akik nélkül ez nem sikerülhetne.
Támogatóink: MirOil Kft., Mabanol motorolajok, Bomba! Energy Drink Kft., VR-CarGo Kft., Simon és Tsai Kft., Kamionklinika Perfect Logisztic Kft., TT Risk Kft., Temesvári Trans Kft., Roland System!
 

Comments are closed.