A kitűzött cél teljesítve

GOBALDARU MARB futam 2018  (Borsodnádasd – Balaton)

Lengyel János – Váradi Zoltán (Lada VFTS)

Az idei évben vannak változások a MARB bajnokságban. Különböző kedvezmények a versenyzőknek, közös verseny az ORB mezőnyével. Mit vársz a 2018-as bajnokságtól?

Az ORB mezőnnyel jó lesz menni, hiszen így mi is látjuk őket – kezdi a beszélgetést Lengyel János. A nézőknek a legjobb, mert így mindig van az aszfalton autó, valamelyik mezőnyből! Ez látszódott mondjuk a vasárnapi Borsodnádasd- Balaton szakaszon. Ennyi nézőt rég láttam! Már hajnalban fél öt körül égtek a tüzek. Igazi fanatikusak!!! Köszönet Nekik!!! Jó volt a szervezés is! Ami nagyon fontos volt!

Egész évre terveztek?

– A 2018-as bajnokságban intenzíven részt szeretnénk venni! Az összes MARB versenyen szeretnénk menni. Persze legbelül mindig, mindenki a dobogón szeretne végezni. Sokszor a célba érés is öröm! Hobbinak indult, de az első tíz között szeretnénk landolni. Ha pontot hozunk haza, még nagyobb lesz az öröm! De előfutni is szeretnénk valamelyik ORB verseny előtt, hogy még több versenykilométer és tapasztalatunk legyen!

A Borsodnádasd Ralival kezdődött az idei bajnokság. Az első körben még igencsak csúszott a pálya balatoni része.

Az év első ralija volt. Reggel még fékünk csak itt-ott volt, nyomokban tartalmazott jó kézit! Nagyon hiányzott a lejegesedett balatoni részen! Ott inkább meghagytuk a közönségnek, mert nagy tempót lehetetlen volt menni!

Aztán az ORB miatti hosszabb szünetben felszáradt a pálya és már jobb időket tudtatok autózni.

Majd jött az ORB. Picit feltörték a jeget! Ott azért voltak igazi jégtörők! 😜  Persze melegedett az idő is. De végig a puha keverékű gumit kellett használni. Az időnk is sokkal jobb volt!

Elégedett vagy a versenyen elért eredményetekkel?

– A versenyen elért eredményünk nem rossz! Kaptunk valamiért tíz másodperc büntetést! Nem tudom miért. Biztos korai rajt, vagy lassító… Mondjuk az autó karcmentes. Nem néztük meg a miértjét. De tizedik helyen belül voltunk így is. Ez is volt kitűzve.

Hol láthatunk benneteket a legközelebb?

Megyünk április 7.-én egy a Hungaroringen megtartott rendezvényre, gyerekek örömautóztatása céljából! Majd természetesen Miskolcon is támadunk! 😃

Köszönjük a BORCA szervíznek! Mindig megoldódik minden!
Támogatóink: ENEOS Olaj, L&Zs Vas Fém Kft., FunCarter Kft., Szakálmetál Kft., valamint akik részt vesznek a szervezésben, segítőinknek! Nem utolsó sorban a NÉZŐKNEK, hogy ennyien ott voltatok! Ennyi kéz volt a magasban!!!!

Comments are closed.