A jót könnyű megszokni!

Budavári Zoltán az év első versenyén Egerben egy kicsit meghajtogatta a Citroen C2-őt és ezért a következő kettő versenyt (Miskolc, Székesfehérvár) ki is hagyta. A Veszprém Rallye murvás szakaszainak viszont nem tudott ellenállni és rajthoz állt a Bakóék által felkészített Peugeot 208 R2-esel. Zolival beszélgettünk a verseny tapasztalatairól.  

Milyen tervekkel kezdtétek a 2019-es évet?

– A terv három verseny volt, ebben az évben, szerettük volna kipróbálni magunkat az RC4 kategóriában és egy két jó eredményt összehozni! 😀

Az Eger Rallye eléggé “zűrösre” sikeredett a számotokra.

– Jól indult a kis C2-vel, az Eger Rallye sok pozitív visszajelzést kaptunk, de úgy gondoltuk, hogy a szuhai szakaszon tudunk még gyorsulni. Ennek a vége lett, hogy becsúsztunk az erdőbe háttal! 🤣 A szerencsének és a nézőknek köszönhetően visszaálltunk és még az utolsó gyorsot végignyomtuk!

Miskolcot és Székesfehérvárt kihagytátok, Veszprémben viszont már egy Peugeot 208 R2-es volánja mögött láthattunk. Honnan jött az ötlet, hogy kipróbáld a kis oroszlánt?

– Eger után eladtuk a kis C2-est, de maradtunk (PSA konszernél) és kipróbáltuk a 208-at úgy érzem gyorsabb, mint a régi kocsink, nekünk még szokni kell, de a jót könnyű megszokni!

A Veszprém Ralin a nehézségek ellenére sem lehettek elégedetlenek, hiszen kupákkal térhettetek haza!

– Az első gyorsasági sajnos nem sikerült a legjobban, szoktuk az autót és a gumikat is. A verseny folytatásában az autóból elment az erő, ami komoly gondokat okozott a számunkra. A második körben viszont már sokat javultunk és kezdtünk megbarátkozni az autóval is. Az RC4 és a 2WD kategória második helyét is sikerült megszereznünk! 

Mi lesz a következő versenyetek? 

– Folytatás a nyíregyházi ERC futamon lesz, ahol még nem mentem soha és szeretném kipróbálni mindenképpen!!!

Köszönet a HumanoIT Kft.-nek és a GarAgent A-H Kft.-nek és Bakó Rallye Team-nek a nagyon jól felkészített kocsit!

Comments are closed.