A java még csak ezután következik

Bár a Peugeot Kupa év végi értékelésébe nem számít bele az Ózd Rali eredménye, Jánosa Ákosék a 6-os kategóriában mégis nagyon fontos pontokat szereztek, és az év elejétől visszatérő technikai problémára is próbáltak rájönni a hétvége folyamán. Ákossal beszélgettünk a verseny után.

Még a nyár elején ültél utoljára éles körülmények között versenyautóban. Mennyire furcsa ennyi idő után újra versenyezni?

Mindig jó versenyautóban ülni és minél több idő marad ki, annál jobb újra a versenyautó indító gombját megnyomni. 🙂

Bár az Ózd Rally nem számított nektek a Peugeot Kupa értékelésébe, mégis leadtátok a nevezéseteket.

Az idei autónak van az Eger Rallye óta egy visszatérő elektromos problémája, ezt próbáltuk meg orvosolni és a 6-os kategóriában is szerettünk volna pontokat gyűjteni.

Az első napon négy különböző pálya várt rátok. Mi történt veletek a 11 gyorsasági alatt?

Megmondom őszintén, hogy az első és a második nap gyorsaságijai is tetszettek nekem, kivétel nélkül! Tempós és egyben technikás pályák voltak, csak ne lett volna ennyi gyors etap, sajnos rögtön a körgyors etapként indult és a második körben is csak autóztunk rajta, de még az esti ceredi gyors is etap lett.

A vasárnapi napon is megbízhatóan, az abszolút huszadik hely környékén autóztatok, a 6-os kategóriában pedig az első helyeteket simán őriztétek, de nem volt ez ennyire egyszerű, hiszen a verseny vége felé azért már akadt műszaki problémátok.

Azt gondolom, hogy tudtunk a saját tempónkban autózni felesleges kockázatvállalás nélkül, így sikerült a pozíciónkat is tartani a nap végéig. Sajnos az autón előjött a „szokásos” probléma, de végre tudtuk melyik kábelköteg a felelős a nem megfelelő motor teljesítményért és etapon visszahűtve addig mozgattuk, amíg jól nem működött! 🙂

Az elért eredmények tudatában nem bántátok meg a versenyen való részvételt.

Semmiféleképpen! Sőt! Egyelőre ezzel az eredményünkkel vezetjük a 6-os kategóriát és a 2WD-t is, de két nagyon nehéz verseny még hátravan, úgyhogy gyorsan, de hibamentesen kell még ezeket teljesítenünk.

A java még csak ezután következik a számotokra, hiszen jönnek a komoly téttel bíró versenyek. Hogyan készültök az év hátralévő megpróbáltatásaira?

Igen! Elsőbbséget élvez az idei évben számunkra a Peugeot Kupa, két verseny van még az idei évből a kupa számára kiírva és mind a kettő nehéz verseny lesz szerintem. Ügyesek és gyorsak a kupás srácok és a legkisebb hiba is elég ahhoz, hogy a jelenlegi sorrend változzon!

Comments are closed.