WRC

A Hyundai és az M-Sport Ford sem sieti el a 2021-es pilótakérdést

A Hyundai Motorsport és az M-Sport Ford sem döntött még arról, hogy milyen pilótafelállással vág neki a következő rali-világbajnokságnak.

Az biztosnak tűnik, hogy Ott Tänak és Thierry Neuville ott lesznek jövőre a Hyundai csapatában, a harmadik autóra pedig a hírek szerint Dani Sordonak van a legnagyobb esélye. Korábban Craig Breen neve is felmerült, de Andrea Adamo csapatfőnök szerint nem számolnak a pilótával.

“Jelenleg más dolgokra koncentrálok” – mondta Adamo kérdésre válaszolva és azt is hozzátette: “Elmondom a harmadik autó terveit. Mikor? Még Monte Carlo előtt…”

Ugyanez a helyzet Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatójával, pontosabban ő sem szeretne még beszélni a jövő évi pilótafelállásról.

“Nem rohanunk a sofőrök kiválasztásával, sok minden van így is folyamatban. Igaz, hogy a figyelmünk nagy része a 2022-es szabályváltozásokra összpontosul, de fontos számukra a következő év is.” – mondta Wilson, akit az is hozzátette, hogy a koronavírus-járvány miatti válság miatt is van miért vakarniuk a fejüket, ami szintén sok energiát felemészt.

„Természetesen versenyképesek akarunk lenni a következő szezonban, de igazából egyik sofőrrel sem beszéltünk meg semmit.” – mondta Wilson, vagyis a jelenlegi pilóták, Esapekka Lappi, Teemu Suninen és Gus Greensmith még nem rendelkeznek élő szerződéssel a következő évre.

Comments are closed.