A harmadik gyors jelentette a verseny kezdetét

Az első két gyorsasági szakasz technikai hiba miatt nem sikerült a Szendrei Péter – Szendrei Endre párosnak a 7X Görbe Ralin, így csak a harmadik gyorstól kezdték igazából élvezni a versenyt! A negyedik gyorsasági szakaszt már nagyon élvezték, sokat gyorsultak, de Péter elmondása szerint még sok maradt benne.

Sikerült az autót rendbe hozni az oroszlányi verseny után?

– Az autót sikerült a csapatomnak tökéletesen helyrehoznia az oroszlányi perec után, sőt fejlesztettünk is futómű és motor terén is! A kocsi szuper lett, az FRT gátlók szenzációsan működnek!

Milyen tervekkel érkeztetek a Somogybükkösd – Porrogszentkirály között rendezett Rallye3-as versenyre?

– Alapvetően ebben az évben minden versenyre azzal a céllal érkezünk, hogy tanuljunk! Tanuljuk a pályákat, az itinereket minél pontosabban próbáljuk megírni. Valamint nekem is gyűjtenem kell a kilométereket, rengeteg mindent kell még tanulnom ahhoz, hogy igazán gyorsan és eredményesen tudjunk menni!

Az első és a második gyorsaságin sem sikerült tiszta időt mennetek…

– Az első két gyorson sajnos mindkét esetben beragadt a váltó negyedikbe még a 7x görbe előtt, így nem tudtunk komoly tempóban végigjönni a pályán. Az első gyorson ráadásul Balatonyi is beesett előttünk, megálltunk, hogy meggyőződjünk róla, hogy minden ok velük. Sajnos, mint utólag kiderült, ezért nem kaptunk átlagidőt, (hogy miért nem, azt egyszerűen nem tudom megérteni, pedig mindenhol jeleztük a dolgot, ahol csak lehetett) így ez akkor is eldöntötte volna a versenyünket, ha nincs a váltóproblémánk! A fiúk a második gyors után kicserélték a váltót, így tulajdonképpen nekünk a harmadik gyorson kezdődött el a verseny!

Utána viszont az abszolút tizedik helyezés környékén autóztatok!

– A harmadik gyorson még csak tapogatóztunk a pálya második felén, de így is sikerült egy abszolút tizenkettedik és kategória nyolcadik helyet autózni! Alapvetően szerintem valahol itt kell nekünk kezdéskor autózni, (csak ugye a kezdést nekünk a harmadik gyors jelentette) ez rendben volt így.

Az abszolút tízben szeretnétek folyamatosan versenyezni. Ezen a versenyen azért már nagyon közel álltatok ennek a célnak a megvalósításához.

– Igen, közel voltunk hozzá. A négyes gyorson már abszolút tizedikek voltunk és biztos vagyok benne, hogy ha lett volna még vagy két gyorsasági, akkor előrébb is tudtunk volna végezni. Mondtam is apumnak a negyedik gyors stopja előtt, hogy szívesen mennék még vagy kettőt, mert kezdtem élvezni a pályát!

Milyen versenyeken szeretnétek még indulni az idei évben?

– Mindenképpen megyünk minden Rallye3-as futamon és tervben van a Szilveszter Rallye is! 🙂

Szeretném megköszönni Laczkó Tamásnak, az Ipsum Logistic Kft. tulajdonosának az erre a versenyre szóló támogatását! Köszönöm édesapámnak a hibátlan navigálást, a fiúknak a szervizben (Misi, Sanyi, Frenky) a gyors váltócserét és az autó talpra állítását az oroszlányi hibám után! Köszi Csabi a gyors autómentést!!! Köszönöm feleségemnek, Adriennek és kislányomnak Zoénak, hogy vannak nekem és otthonról szurkolnak apának! 🙂 Köszönöm édesanyámnak a finom ételeket, amiket minden versenyen elénk varázsol! Köszönöm Frenkynek az erős és hibátlan motort! Köszönöm Zsónak és Ivánnak az autójavítás.net-nél a futóműállítást! Köszönöm a Dynamic Rally Teamnek, hogy náluk versenyezhetünk!


Comments are closed.