A gyerekek voltak a “kabalák”

Halmos Gábor nem szívesen hagyta volna ki az idei Mikulás Ralit sem, és az elmúlt évekhez hasonlóan, most is szeretett volna egy számára új autót kipróbálni, de végül maradt a jó öreg BMW. Bár ennek az autónak is új volt ez a murvás terep, a kategóriát így is sikerült megnyernie a párosnak. A páros másik tagjával, Simon Nikivel foglaltuk össze a versenyen történteket. 

Általában mindig valami számotokra új autót próbáltok ki a Mikulás Ralikon, most viszont előhúztátok a régi “Bajort” a garázsból. 🙂

– Gábor megint gondolkozott ezen, de végül maradt a BMW. Tulajdonképpen ezt is mondhatjuk új autónak, mert ezzel még sosem indultunk murvás versenyen, mert nem volt szívünk a lőtérre kivinni. Igaz most is nagyon sajnáltuk szegényt!

Sok időt igényelt az autó felkészítése, erre az egyáltalán nem autókímélő versenyre?

– Lángi Atitól kaptunk kölcsön murva rugót, amit ezúton is köszönünk! Niesz Feriéknek nem volt sok idejük az autót megcsinálni, ráadásul műszakira is csütörtökön ment az autó. Ettől függetlenül nem volt kérdéses, hogy mindent megoldanak a fiúk. Köszönjük nekik is!

Az első körben még vizesek és nyálkásak voltak a pályák, Gábornak pedig még a napsütéssel is meggyűlt a baja! 🙂 Ilyenkor, amikor a pilóta nem lát, még fontosabb lehet a pontos itiner.

– A hátsó kerékkel dagasztottuk is a sarat rendesen, sokszor azt hittük, hogy Somogybabodon járunk. Meglepő volt, hogy Várpalotán mindig ködben kellett versenyezni, míg Jutaspusztán napsütés volt. Egész évben ezen az egy gyorsaságin hallom “panaszkodni” a Gábort, hogy nem lát, érdekes, hogy máshol nem. Szerencsére pont a lassú kanyarokban sütött rosszul a nap. Erre a gyorsaságira mindig több támpontot írunk.

A következő három gyorsaságin viszont gyorsultatok és az autót sem kíméltétek.

– A murvát nagyon szeretjük és pár évvel ezelőtt, mikor volt murvás autónk, mindig jó helyen autóztunk. Ez az E36 is a szívünkhöz nőtt az évek során. Minden klappolt, hogy gond nélkül, önfeledten tudjunk autózni. Alapvetően a nézők kiszolgálása és a saját magunk szórakoztatása volt a fő cél, de gyorsulni is szerettünk volna!

Az L10-es kategóriát még így is sikerült megnyernetek!

– Igen. Végre sikerült közösen egy Mikulás Ralit befejeznünk, nem is akármilyen helyen! Sajnos Páhi Csabiék gondja segített hozzá bennünket az első helyhez, de sajnos ebben a sportban az autó az első számú szereplő.

A szervizparkban nagyon szorítottak értetek a verseny folyamán és már az utánpótlás is tiszteletét tette. 🙂

– Gábor kisfia a szállásról szurkolt nekünk, az én kisfiam pedig tiszteletét tette. Úgy tűnik, hogy a gyerekek lesznek a kabaláink!

Comments are closed.