ORB

A gumimizéria ellenére is jó eredmények (Extrém Sport Team)

Az Extrém Sport Team versenyzői a Miskolc Rali pályáinak kiszámíthatatlan gumizására panaszkodnak, de nem akarják erre fogni az elért eredményeket. Trencsényi Józsefék az ORB abszolút nyolcadik helyén fejezték be a versenyt, ami a CEZ kupában egy figyelemreméltó harmadik helyett is ért egyben nekik. A Rallye2 mezőnyében versenyző Trencsényi Vince pedig az egész verseny folyamán az abszolút elsőségért harcolt.

HELL 24. Miskolc Rallye

Trencsényi József – Verba Gábor (Skoda Fabia R5)

Az első napi gyorsok hagytak kívánnivalót maguk után…

– Sok várakozás jellemezte a gyorsokat, nem megfelelő helyen voltak a gumik, illetve a versenyzők által elmozdított gumikat nem rakták vissza a helyükre és ezáltal a következő versenyzők egy veszélyes és nem kiszámítható pályával találkozhattak.

Időben egy szakasz alatt mennyit lehet veszíteni a visszahűlt gumik és a felhordásos pálya miatt?

– A visszahűlt gumik miatt az első 3-4 km nagyon veszélyes, se fék, se kanyarstabilitás és ehhez párosult még az extrém felhordás. Körülbelül kilométerenként kettő másodperc az időveszteség, amíg nem éri el a megfelelő hőmérsékletet.

Mindezek ellenére, hogyan sikerült a szombati napotok?

– Ezek miatt két gyorson nekünk is voltak hibáink, részben a felhordások miatt, ami miatt bennmaradt 20 mp.

Másnap viszont már fokozatosan lépkedtetek előre az abszolútban.

– A második napi kiszámíthatóbb gyorsokon nagyobb tempót tudtunk diktálni és nem is hibáztunk, ennek meg is lett az eredménye.

Az utolsó gyorsaságin meglett az abszolút nyolcadik hely is és a CEZ-ben is dobogóra állhattatok!

– Az utolsó gyorsaságin még rátettünk egy lapáttal, aminek szintén meglett az eredménye, de maradt még benn azért így is. A következő páros már elég messze volt, ezért tovább nem kockáztattunk. Fő a pontszerzés.

Következik az Iseum Rallye. Mennyire kedveled a murvás versenyeket?

– Szeretem a murvás versenyeket, de inkább a technikás pályákat, mint például a Veszprém, vagy az osztrák murvákat.

Angel Petrol Rallye2 2018

Trencsényi Vince – Pannuska Dávid ( Ford Fiesta R2T)

Mennyire ismerted előzetesen az idei Miskolc Rallye pályáit?

– Semennyire, teljesen újak voltak ezek a szakaszok számomra. A gumizásos mizériát félretéve tetszett mindhárom gyorsasági, a hernádvécsi és a szemerei gyors kifejezetten nagyon jó volt, a szűk, technikás pályák jobban fekszenek nekem, jobban is élvezem őket.

A rossz útminőségre, hogyan lehet felkészülni?

– Miért, ezek a pályák rossz minőségűnek számítanak? Rally versenyzők vagyunk, nem pályaversenyzők. 🙂  Viccet félretéve, volt már tapasztalatom felhordásos és dobálós pályákkal is, így egy minimális teszten kívül különösebb készülést nem igényeltek a szakaszok, nem igazán gondolom rossz minőségűnek ezeket a gyorsokat. A gátlók beállításán kellett picit finomítani az egrihez képest.

Az első kettő gyorson nagy volt a harc köztetek és Határ Attiláék között.

– Igen, elég spórolósnak éreztem a reggeli két gyorsaságit és Határék ügyesen le is szaladtak a pályákon. Lehet másképpen alakult volna a végeredmény, ha a Peugeot-t nem gyötri a technika ördöge.

Határék kiesése után viszont már Tim Gáborékkal ment az adok-kapok az első helyért.

– Talán a reggelt jobban sikerült nekünk kezdeni Gabiékkal szemben, de hamar magukra találtak ők is. Nagyon izgalmas, szoros csata alakult ki köztünk, ment az adok-kapok, nagyon élveztük. Ilyen szoros versenyem még sosem volt.

Az utolsó gyorsaságin viszont nem sikerült megőriznetek az első helyet…

– Az utolsó gyorsaságinak pár tizedes előnnyel vágtunk neki, de valójában a hiányzó gumik és a felhordás miatt kiszámíthatatlanná vált a Gagyvendégi – Selyeb, már az előző körben is. Nem akartam nagy kockázatot vállalni, úgy voltam vele, hogy jobb egy ezüstérem, mint egy kabin cserés Ford. Ettől függetlenül tisztességes tempót jöttünk, viszont azt a pár rizikós kanyart inkább megtiszteltem. Szerintem Gabiék mertek kockáztatni és be is jött nekik, így öt másodpercet kaptunk tőlük az utolsó szakaszon.

Izgalmas bajnokságnak ígérkezik az idei?

– Az élmezőny elég szoros volt Egerben és Miskolcon is. Ezek alapján szerintem az idei bajnokság is szoros lesz, lesznek izgalmak.

Comments are closed.