A film forog tovább a Mecsekben is

Orosházi Szabolccsal beszélgettünk a Mecsek Rallye előtt, aki még nem adta fel a lehetőségét annak, hogy bajnok legyen. 

A Baranya Kupa után azt beszéltük, hogy érzed a lehetőséget a győzelemre. Ennek megfelelően készültetek az Ózd-Salgó Ralira?

– Igen, úgy érzem jó volt a kezdés. Nem vártunk csodákat, tudtuk az erőviszonyokat, ezért pontosan próbáltunk autózni.

Pénteken egy salakos prológgal kezdődött a versenyhétvége. Mennyire élvezhető belülről ezzel az autóval egy ilyen kihívás?

– A salak nekem kedvenc, többször jó eredménnyel zártam, ezzel a kis méregzsákkal élvezhető az autózás! 😉

Szombaton rögtön etappal indult a nap, majd kaptatok egy három perces büntetést, ami megpecsételte a jó eredmény lehetőségét…

 

– Sajnos a szombat nem indult jól, egy korai érkezésért kaptuk a büntit, ami nem jött jól. De nem ezen múlt a nap további része, sajnos technikai problémáink voltak.

Másnap is voltak kalandok és valahogy a megfelelő tempót sem tudtátok megtalálni.

– A vasárnap sem kezdődött jól, sajnos szétrobbant a fékünk, így csak kézivel, vagy lassú tempóban tudtunk haladni. Orvosoltuk a problémát, de a féknyereg károsodása miatt nem mertünk kockáztatni. Elfogytak a verseny betétek és utcáival mentünk. (Köszi Szőnyi Peti!) De nem adtuk fel, a célban van a vége, ami sikerült is.  Ilyen nehéz versenyem még sosem volt. Eddig a technikai problémákat sem ismertem, de ilyen is van. 😎

A kategóriában mindkét napon a másodikok lettetek. Mi kell ahhoz a jövőben, hogy a győzelemért tudjatok csatázni?

A győzelemért még van mit csiszolni, sajnos az időm nem enged többet, de amíg nem leszek első, addig nem adom fel. A motort erősítem majd, fokozatosan lépegetünk majd előre, de már ezek az eredmények is önmagukért beszélnek és még nyitott a bajnokság.

Melyik következő versenyen valószínűbb az indulásotok és ha választani kellene, melyiken szeretnél inkább versenyezni?

– Szeretnénk indulni Pécsen és Nyíregyházán is. Nem titok, van még matematikai esély az első helyre is. A Mecsek Rallye után pedig majd elárulom, hogy mi lesz Nyíregyházán. 

Nagyon köszönöm a barátoknak és a támogatóknak a segítséget, mert nem volt könnyű idáig sem. De sosem adom fel. 😉 Köszönet az állandó támogatómnak: Hofferolaj. 😎

Comments are closed.