A fiatalság utat tör magának a raliban

Amíg nem kezdődtek a problémák, biztató eredményeket ért el az idei Baranya Kupán a Dudás Gergő – Szabó Krisztián páros! De sajnos a technikai sport ilyen és a srácoknak idő előtt fel kellett adniuk a versenyt. Gergővel beszélgettünk a Baranya Kupa történéseiről és az idei év eddigi sikereiről, nehézségeiről.

Mielőtt a Baranya Kupáról beszélgetnénk, egy kicsit tekintsünk vissza az idei év eddig lezajlott versenyeire.

– Sziasztok! Elég negatívan kezdődött számunkra az év! Rögtön az első versenyen, a harmadik gyorson kiállni kényszerültünk, másnap szuperralival sikerült pár pontot elcsípni és sok gyorsaságit tudtunk megnyerni, vele együtt a power staget is! A második futamon, Miskolcon sikerült megnyernünk az ORC abszolútot! Ez nagy erőt adott nekünk a további versenyekre, de bekövetkezett az a széria, ami a mai napig tart! Sajnos az erőforrásunk meghibásodott, így a Székesfehérvár Rallye óta széria motorral megyünk! Ott sikerült a második helyre bejönnünk!  Veszprémben egy N-es Mitsuval indultunk pontokat gyűjteni! Tudtuk, nagy esélyünk nem lesz. Ötödik helyen fejeztük be a futamot.

Őrült harc folyik az ORC bajnoki címéért!

– Nagy harc folyik! Ha jól számolom hat páros küzd a bajnoki címért négy futam után, ami nagyon sok! Nagyon kiélezett a csata! Szerintem a mi bajnokságunk a legkeményebb! Mindenki nagyon gyors pilóta, rengeteg tapasztalattal! Nekünk ebben még van bőven mit behozni! 🙂

Megszoktad már a Mitsubishi-t?

– Kezdünk ismerkedni, de rengeteg tanulnivaló van még vele! Amióta a másik motor van benne, egy új autót ismerhettem meg személyében. Ha belekerül majd az új erőforrás, tapogathatjuk megint a tudását, úgy gondolom!

A Baranya Kupát afféle tesztnek szántátok?

– Igen! Teljes mértékben tesztnek! Úgy volt, itt mutatkozik be az új motor, de ott komplikációk adódtak… Jó minél többet menni vele!

Nagyon jól kezdtétek a versenyt, a folytatás viszont már nem sikerült olyan jól.

– Nagyon szuper helyen álltunk! Második helyen voltunk, amikor kezdődtek a hibák! Próbáltunk jó tempót diktálni! Nagyon sajnáltam, de ez a sport ilyen…

Hogyan készültök, mentálisan, fizikailag a folytatásara?

– Mind mentálisan, mind fizikálisan nagyon odafigyelünk mindig a versenyekre! Amit tudunk megteszünk, hogy jól, felkészülten érkezzünk meg egy – egy hétvégére!

Köszönöm a családomnak, a szponzoraimnak, a támogatóimnak és a szervizemnek a belém fektetett energiát és bizalmat! Nélkülük ez nem valósulhatott volna meg!

Comments are closed.