A fiatalság nyerte a családi harcot

Hopp Laci és édesapja családi napot tartott Ádándon az R-Cup Challenge keretein belül. Végül a fiatalság jött ki győztesen az egymás elleni küzdelemből, és információink szerint nem lett családi belviszály a végeredményből. Lacikával beszélgettünk a verseny után. 

Meglepődve olvastuk a neveteket az R-Cup nevezői között. Honnan jött az ötlet, hogy kipróbáljátok magatokat ebben a sorozatban is?

– Épp hogy vége lett a pécsi versenynek, azt hiszem másnap rámírt a Márton Berci, hogy várnak szeretettel a versenyükön. Bevallom sokáig gondolkodtam a dolgon, hogy menjünk-e, vagy sem. Aztán belegondoltam, hogy már jártam ezen a pályán, egy Lancer élményautózáson és így jött a dolog, hogy mi lenne ha… Elküldtem a nevezést. Kíváncsi voltam milyen feeling ott  versenykörülmények között menni. Megfűztem aput is, hogy menjen ő is kicsit, ne mindig csak főúton zavarja a forgalmat. 😀

Amikor megláttátok reggel az esőáztatta pályát, mi járt a fejetekben?

– Nem csak reggel, hanem éjjel is azon járt az agyam, hogy mi lesz, ha leszakad az ég, aztán reggel megláttuk. Na mondom, akkor most ez egy “Babod feeling” lesz és itt nem az idő fog számítani, hanem, hogy mekkora keresztet tudsz menni a kanyarokban. 😀 Úgy is lett…

Foglaljuk össze pár mondatban, hogy mi is történt veletek a verseny folyamán.

– Ez egy élménydús nap volt… Már a reggel rosszul kezdődött. Rögtön reggel meg volt az első gyorsom, ugyanis mikor a szomszéd faluba értünk, apu megkérdezte, hogy az autókulcsot elhoztuk-e, amiben a cuccaink voltak. Hát nem hoztuk el… Ott azt gondoltam, pakolok és megyek haza, de az sem sikerült volna, mert nem volt kulcsunk, szóval kiraktam őket és irány vissza a kulcsért, ami nem lett volna probléma, ha nem kilencven kilométerre laknánk. Úgyhogy volt két órám oda-vissza érni. Amikor visszatértem, sisak, kesztyű fel és toltuk neki, ezt leszámítva egy nagyon jó versenyen vettünk részt, élveztük nagyon!

Azért fatert sikerült legyőznöd. Ment a zrikálás hazafelé? 🙂

– Nem fogok hazudni, az első körben rám vert tíz másodpercet az “öreg hal”. Vérszemet is kaptam, aztán úgy mentem, ahogy az autó engedte és bírta. Végén én jöttem ki nyertesen a családi harcból. 🙂 Persze rögtön szívta a véremet, hogy jobban megy neki, mint nekem stb., stb. Tudta, hogy ezzel fel lehet húzni, de én büszke voltam rá, hogy először ült az autóban és tolta neki, ahogy tudta. 🙂

Az autó mennyire sínylette meg a versenyt?

– Meglepően jól bírta, leszámítva egy lengéscsillapítót és egy kerékágyat, csapágyat, amin imádkoztam, hogy ne menjen szét. Én a váltótól féltem, hogy nem fogja bírni, mert idén kétszer már szétment, de az bírta, úgyhogy boldogság van. 🙂 Az autót hétvégén leszervizeltem, úgyhogy hangolódunk a következőre. Lacházán találkozunk az FRT-n!

Köszönet az egész családnak a támogatásukért, apunak, hogy elvitte az autót és segít mindenben! Külön köszönet a Kiss Garage Servicnek a támogatásért!

Comments are closed.