A féltengely megállította őket

A Szegedi testvérpár fantasztikusan kezdte az ide északi MARB bajnokságot. Borsodnádasdon megnyerték a kategóriát és a második Parasznyai versenyen sem álltak rosszul… Krisztián mesél a versenyről.

Az északi régió második MARB versenyét a klasszikusnak mondható Parasznya-Lyukóbánya szakaszon rendezték. Tudd még valamiben újat mutatni nektek ez a pálya?

– A verseny előtt erre a kérdésre azt válaszoltam volna, hogy nem. De az első kör után, amit az ORB művelt a pályával az felháborító és ezt bizonyítja az a baleset, ami a 3-as gyorson történt. A kategóriánknak így a szakasz etap lett, és ahogy átgurultunk Lyukóra meglepődtünk, hogy a szakasz mennyire kihordásossá vált. Így már a kérdésedre a válasz: igen.

Győzelemmel kezdtétek az idei évet. Bíztatok a hasonló folytatásban?

– Természetesen igen. Ki akartuk hozni a hétvégéből és magunkból is a maximumot, ezért a felkészülés alatt meg is tettünk mindent.

Az első három gyorsasági után még vezettétek a kategóriát a tavalyi bajnok előtt.

– A első kör után kiderült, hogy az itinerünk jól sikerült. Az 1-es gyorsunk kicsit óvatos lett, és meglepett minket, hogy a hajnali esőzés után mennyire száraz a pálya. A második gyorsaságit már megnyertük, összetettben pedig vezettük az LK-A2 kupát.

Aztán a negyedik szakasz után már nem a Ti nevetekkel kezdődött a Lada Kupa A2 névsora…

– Sajnos a parasznyai szeszfőzdés kiterelőben eltört a féltengelyünk a céltól 500 méterre, de a gyorsról ki tudtunk jönni. A reggeli belső felvételünkkel összehasonlítva kiderült 7 másodperc maradt emiatt a szakaszban. Ez azt jelenti, hogy az utolsó gyors előtt még mindig megmaradt volna az előnyünk a kategóriában.

Az utolsó gyorsaságin már nem is tudtatok elindulni.

– Jött az ORB és tudtuk minimum kettő óránk van orvosolni a problémát. De sajnos nem sikerült. Itt szeretnénk megköszönni az alkatrészeket és a szerszámokat Simon Gyurinak, Foczkó Ákosnak, Márton Ferikének, Krampek Nándinak, Kiss Balázsnak, Vizsinek.

Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt között újra harcba szálltok a kategória győzelemért?

– Mi már készülünk, van munka bőven. Már nagyon várjuk és bízunk benne, hogy a kategóriánk is tud gyarapodni még egy picit. No meg reméljük a rendezőnek is könnyebb lesz, hogy csak ránk kell figyelnie, az amatőrökre.

Köszönetet szeretnénk mondani családunknak és a barátainknak a szurkolásét. Külön köszönet MISIKÉNEK (Kotó Mihály), TÓTH LÁSZLÓNAK (Vizsi Design) és LÉNÁRT SZABINAK, SZABÓ TIBINEK (Dubicsány) a szervizben végzett munkáért.


Comments are closed.