ORB

A felszabadult versenyzés élménye

Tompa Márk és Handa Dénes a Miskolc Ralin tért vissza a rali pályákra, méghozzá a nekik hazainak számító Miskolc Ralin. A srácok a nézőknek autóztak és az őket elkísérő barátaikat is kiszolgálták látványos autózásukkal. Márk tudja …ezt érezni kell!

A tavalyi Szilveszter Rali után most egy előfutás a Historic mezőnye előtt. Honnan jött az ötlet, hogy induljatok az idei Miskolc Ralin?

– Ezen a két versenyen való részvételünk, igazából mások és önmagunk szórakoztatásáról szólt.

Sokan találgatták a pályák szélén, hogy milyen autóval is jön a Tompa – Handa páros.

– Egy visszautasíthatatlan lehetőséget kaptunk egy kedves barátunktól, Körmöndi Szabolcstól, amely ugyan nagy kihívás volt számunkra, mivel három és fél hetünk volt arra, hogy egy körülbelül két éve darabokra szedett autót rakjunk össze, erre a versenyre.

Vettél már részt versenyzőként valaha is ilyen hosszú versenyen?

– Igen, Üveges Gábor jóvoltából 2012-ben Temesváron volt már hasonlóban részem. Mindig is nagy vágyam volt a Miskolc Ralin való indulás, ami úgymond “hazai pálya” nekem.

16 gyorsasági szakaszt tudtatok le az autóban. Voltak kalandok, élmények?

– Az egészet hatalmas élményként éltük meg. A pénteken a salakmotor pályán megrendezett prológon való indulásunk félelemmel töltött el, mivel itt került kipróbálásra az autó, Ladával még nem mentem salakon. Szombati napon az első gyors után a másodikat kivették etapnak és alternatív útvonalra tereltek minket, amely meglepetésként ért, ami körülbelül 50 km pluszt jelentett nekünk, ezzel nem számoltunk így az üzemanyagunk a harmadik gyors sikeres zárását követően a szervizparkba érkezésünk előtt kifogyott. Ezúton is szeretnénk megköszönni sporttársunk Wirtmann Ferencnek és szervizeseinek segítségét. Ezt követően kb. 30 perc maradt a szervizelésre, amit a csapat nagyon ügyesen megoldott. Vasárnapi napot egy felszabadult versenyzés élményével zártuk.

Dénes hozzátette a magáét az anyósülésen?

– Mindenképp nagy segítséget nyújtott ebben a versenyben. Maximálisan odatette magát, mind műszakilag, mind navigálás terén.

Mikor láthatunk már élesben versenyezni valamelyik rali bajnokságban?

– Nagyon szeretnék újra versenyezni, sajnos ez nem csak rajtam múlik.

Köszönjük mindenkinek!!! 🤗 Köszönjük a finom ebédet és a szervizt Gombár Attilának! A szombati napunk első szakaszában kapott azonnali segítséget Veres Norbinak! Kolacsek Attilának pedig a rugalmasságot és gyorsaságot! A folyamatos étel-ital és egyéb útravaló ellátást Czakó Nóra! A kocsi takarítást Mátyás Péter! A szurkolói lepedőt és a csápolást a barátainknak Bertók Máté, Bertók Szabolcs, Kohári Viktor, Kohári Kornél Burger Andrea!!! 😘 Remélem nem hagytam ki senkit!!! 😅

100%RallyFeeling …ezt érezni kell!!!
www.rallyfeeling.hu

Tompa Márk versenyzői filmjei (2012-2017)
Comments are closed.