A dobogó felső foka a cél

A Trencsényi Vince – Pannuska Dávid páros az abszolút nyolcadik helyről kezdte a szombati versenynapot, végül az abszolút második és kategória első helyen zárták a Baranya Kupát. A megszerzett fontos pontoknak köszönhetően a bajnokságban újra átvették a vezetést. Vincével beszélgettünk a verseny tapasztalatairól, élményeiről. 

Hogyan készültetek, illetve mennyire ismerted a Baranya Kupa pályáit?

– A pályákat sem én, sem Dávid nem ismerte még egyáltalán, semmi pályaismeretünk nem volt. A verseny előtt volt időnk most az autóval is foglalkozni, átnézni azt a verseny előtt, valamint egy kiadósat teszteltünk, ami az időjárásnak köszönhetően száraz és vizes aszfalton is sikerült.

Bár már sokat beszéltünk róla, de mennyire nyomaszt, rak rád terhet az első győzelem hiánya?

– Nem nyomaszt egyáltalán, de nem kérdés, hogy az abszolút győzelemről továbbra sem tettünk le. Kicsit nehezebben tudjuk felvenni a versenyt a nagyobb kategóriás autókkal, mint gondoltam volna, így a verseny előtt úgy döntöttünk az eddigiek alapján, hogy a kategóriára koncentrálunk oda jobban, az legyen meg stabilan elsősorban. Ettől függetlenül az abszolútban is a dobogó felső foka a cél teljes erőbedobással, csak picit a taktikán változtattunk.

A pénteki napon a prológ után egy gyorsasági szakasz várt rátok, ahol majd húsz másodperces hátrányt szedtetek össze.

– A prológot még letudtuk száraz körülmények között, majd a szervizben a sátor alatt, tíz perccel indulás előtt ránk szakadt az ég. A gumiválasztásunk végül jónak bizonyult. Habár az eső elállt már mire a gyorsaságira értünk, az út még vizes volt. Nem volt meg a komfort érzetem a tapadással és a visszafordítóban kicsit meg is forogtunk. Ez így egy abszolút nyolcadik helyre volt elég pénteken.

Másnap viszont folyamatosan az abszolút második helyen álltatok és az utolsó gyorsaságit is sikerült megnyernetek Alsómocsolád és Mecsekpölöske között.

–  Szombaton tisztalappal kezdtünk és sikerült teljesíteni minden gyorsaságit hiba nélkül. A Ford is jelesre vizsgázott ismét, így minden klappolt. Az első kör után Nándiék előnye túl sok lett, így a második hely őrzése volt a cél innentől. A powerstage-t ettől függetlenül meg szerettem volna nyerni a plusz pontokért, ezt sikerült is teljesíteni.


A 6-os kategóriát fölényesen nyertétek a Tim Gabiék előtt.

– Ezek a szűk, dobálós szakaszok tetszenek nekem igazán, az eddigi versenyek alapján ezeken jobb tempót is tudtam diktálni.

Tudomásom szerint igencsak jól álltok az abszolút bajnokságban és a 6-os kategória összetettjében is.

– Megnöveltük a kategóriában az előnyünket és ha lehet hinni a számoknak, Salgótarjánban már a 201-es rajtszámmal fogunk versenyezni! 🙂 

Köszönöm a csapat kiváló munkáját, édesapám mentorálását, valamint mindenkinek, aki szurkolt nekünk!


Comments are closed.