A Déli Régió nem játék!

Párhuzamos interjút olvashattok a Déli Régió két méltán népszerű versenyzőjével, Zákányi Janikával és Korom Zsolttal.  Egy olvasnivaló melynek alapjai a főszereplőkkel megtörtént eseményeken nyugszanak.

Hogyan kerültetek kapcsolatba a ralival először?

Zákányi: Ez talán 2000 környékére tehető vissza, mikor édesapám kivitt egy hegyiversenyre. Ott “megfogadtam”, hogy autóversenyző leszek.

Korom: Gyermekkoromba már rendszeres látogatója voltam a közeli rali versenyeknek.

Milyen érzés volt, amikor legelőször beültetek a saját rali autótokba?

Zákányi: Kinek mi számít rali autónak? Nekem már tizenkét évesen a húszezer forintos szakadt Zsiguli is hatalmas élmény volt és annak számított. Imádtam kizárni a külvilágot és csak nyomni a gázt.

Korom: Egész jó, bár azt rajtam kívül aligha nevezte akárki is igazi versenyautónak! 😃👊🏻😎

Vannak olyan versenyzők akár a nemzetközi, akár a hazai rali porondon, akikkel szimpatizáltok?

Zákányi: Természetesen van. Az a bizonyos hegyiverseny óta, a mai napig egyetlen példaképem a Balatonyi Árpi!

Korom: Persze hogy van, itthon azért elég sokan “ismerjük egymást”, ha fogalmazhatok így.

Azt már mindenki tudja, hogy a Déli Régió nem játék… Ti mégis miképpen foglalnátok össze azt az érzést, amit ad nektek a Déli MARB?

Zákányi: Sajnos a Déli MARB-ról nem tudok nyilatkozni, én SPRINT versenyző voltam… 🙂

Korom: Igazság szerint mi sprint-nek hívtuk egymás közt. Barátokkal, ismerősökkel tudsz versenyezni, nagyon nem is lehet azt leírni, hogy itt mennyire összetart egy-egy kategória. Ide kell jönni, látni, érezni, benne lenni, talán csak akkor érti meg az ember igazán. 🙂

Mi jut az eszetekbe ezekről a képekről? 🙂

Zákányi: Az “elvetemült” hosszúhetényi szurkolóim. És egy remek hegyi szlalomverseny, amiből sajnos csak egy volt itt Baranyában…

Korom: Pfuhh ez egy nagyon rossz emlék… Ha nem lazázom el semmi baj nem lett volna. Volt jó kerekem de a noszogatás ellenére is a rosszabbikat tettem fel. Meg lett az eredménye… 

Mennyire nehéz a mai világban összeszedni a versenyzéshez szükséges anyagiakat?

Zákányi: Rettentő nehéz. Mivel szponzorunk nagyon kevés volt, ezért mi nagyrészt saját pénzből versenyeztünk. Semmi más nem kell hozzá, mint kitartás, a reggeltől estig tartó munkához.

Korom: Ezen a szinten ugye az ember hobbiból versenyzik, nem profi, hogy is mondjam, nem a legegyszerűbb dolgok közé tartozik…

A megfelelő anyagiak hiányán kívül, szerinted mi tartja vissza a versenyautóval rendelkező srácokat a versenyzéstől?

Korom: Ez is egy összetett kérdés, de talán a túlbonyolított szabályozás az egyik oka, ha ismeretlenként kéne belevágnom ebbe a sportba, nem igazán tudnám, hogy hol is kezdjek neki.

A Zákányi apuka lesz az idei év folyamán! Szerinted, ha “Fater” visszatér a pályákra, ugyanolyan őrültként fog vezetni, mint eddig, vagy már benne lesz a “családi fék”? 🙂 

Korom: Igazság szerint erre nem tudom a választ, talán még ő maga sem. 😊 Nem hiszem, hogy ha vissza is vesz, az látszana a stílusán, a másik meg, hogy amire azt mondják hogy “őrültség”, az nagyon is tudatos és nem kevés gyakorlás és megtett kilométer van mögötte!

Lassabban fogsz vezetni Édesapaként? 🙂 

Zákányi: Ez a körülményektől függ. 🙂 Ha zártpályás versenyen láttok, próbálom a megszokott Janikát hozni majd.

Vannak már tervek az idei évre a ralival kapcsolatban?

Korom: Minden évre vannak, más kérdés, hogy végül mi tud megvalósulni belőle. 👍🏻

Janika! Sokan szomorúan látták, hogy eladtad az autódat… Nincsenek is tervek az idei évre a ralival kapcsolatban?

Zákányi: Ez sajnos nekem sem volt könnyű döntés. De erre csak annyit mondanék, hogy minden vég, valami új kezdete. Az idei évre semmi más terv nincs, mint boldogítani és segíteni az A1.6 kategória versenyzőit a szervizben. Mi indulni nem fogunk.

Kiknek köszönnétek meg a segítségét, hogy ebben a kicsit sem olcsó sportágban tudtok versenyezni?

Zákányi: Első és legfontosabb személy, akinek szeretném megköszönni, az a navigátorom Vidécz Zsolti, aki már második éve visel el engem. 😀 Köszönjük Szelepnek és a Kalti Motorsport Egyesületnek, a Dolmányháznak, Páva Gábornak és a Pécsi O.CT Tuning-nak, a szervizcsapatomnak és az egész ZÁKÁNYI RALLYE TEAM-nek!

Korom: A páromnak elsősorban, hogy támogat és elviseli Mentának! 😃
Bymotinak, aki nem ismer lehetetlent! 😎👍🏻 PGelectric-nek. És akik néha beugrottak, ha kellett.
Koko, Seres.B, Jocika, Reisch.G, Dészi, #PaPa. A szervizesemnek, aki még nincs meg, de nagy erőkkel keresem a 2019-es szezonra! 😃😊💯👍🏻

Főszereplők: Zákányi János, Korom Zsolt

Képek: Győrfi Dávid

Rendezte: Sipos Attila 

Nyilvánosságra hozta: RallyFeeling.hu

 

Comments are closed.