WRC

A Citroen négy napon át tesztel hóban – Videók

A Citroen ezen a héten négynapos tesztet hajt végre havon annak reményében, hogy a C3 WRC-ből jobb eredményt préselhessen ki, mint tavaly.

Rallye Monte-Carlo 2018

A francia csapat a tavalyi szezonban szenvedett a világbajnokság havas versenyén. A 2017-es svéd rally egyike volt azoknak, ahol a csapat nem érte el a várt eredményt, mivel mind Kris Meeke, mind Craig Breen küzdött a C3 WRC úton tartásával. Ez a hét a csapat első tesztje lesz havas körülmények között tavaly óta.

Christophe Besse, a Citroen műszaki igazgatója sokat vár a teszttől. 

Javítottuk murván a kocsit, itt egy olyan autóra lenne szükségünk, ami jobb a hóban. Ezen a héten meg kell találnunk a jó beállítást erre a kocsira, amely teljesen más, mint az az autó, amivel tavaly jártunk itt. Ésszerűnek kell lennünk, ez az egyetlen verseny ezen a felszínen, így négy napot adunk, és többet dolgozunk majd murván. De reméljük, hogy mindent megteszünk a négy nap alatt, hatékonyabbnak kell lennünk, és jobb munkát kell végezni, mint tavaly.” – mondta a műszaki igazgató.

Rallye Monte-Carlo 2018

A csapat jobb eredményekben bízik, többek között azért is, mert továbbfejlesztették a felfüggesztést és a sebességváltót is; az így kapott tempónövekedés segíthet a jobb eredmény elérésében a havas versenyen.


 

Mads Østberg

Fényképes beszámoló az első WRC futamról.

Az összeállítást készítette: Pintér György “Pinti” (www.pintiracing.hu) és Sipos Attila.

Comments are closed.