A célba érkezés mindig egy dicsőség

Krampek Nándornak sok jó emléke fűződik Domaházához, hiszen itt ment életében először MARB versenyen, így nagy izgalommal várta, hogy újra megmérettesse magát ezen a szakaszon. A hosszúra nyúlt sajnálatos kényszerpihenő után az volt a tervük, hogy meglássuk a célt. A verseny utáni napokban Nándival beszélgettünk a tervük sikerességéről. 

Először is beszéljünk a verseny előtt tett nemes gesztusotokról!

– Czékmány Norbinál láttuk meg, hogy kiadja a jobb első ülését a prológra és Gergővel megbeszéltük, hogy ha mással nem is, de ezzel talán mi is hozzá tudunk járulni Noémi mielőbbi gyógyulásához. Ezért mi is úgy döntöttünk, hogy meghirdetjük. A licitálás után az is megmutatkozott, hogy milyen összefogás van a ralisok között is.

Az ismert okok miatt eléggé későn indult el a hazai ralizás érdemi része. Milyen hatással volt rátok ez a rengeteg kihagyás?

– Az autót télen felkészítettük már a következő versenyre. Igaz a járványhelyzet közbeszólt, mert Egerbe mentünk volna, de addig is szimulátorozással töltöttük az időt.

A Domaháza és Zabar között rendezett Rally3-as versenyen viszont végre már lehetett éles körülmények között versenyezni. Mi történt veletek a verseny folyamán?

– Már pénteken el tudtuk foglalni a szállást és ennek köszönhetően pihentebben kezdhettük volna a versenyt, de szombaton nem várt dolgok jöttek közbe (egész napos szerelés), ezért fáradtabbak voltunk a kelleténél. Valószínű ezért a nagy izgalomban, vasárnap nem keltem fel időben verseny előtt. Szerencsére ettől függetlenül különösebb problémák nélkül lement a verseny.

Mennyire viccelt meg benneteket a váltakozó időjárás?

– Az első gyorsasági előtt, hosszas tanakodás után száraz gumikkal mentünk ki, ami végül is jó választás volt. A harmadik gyorsasági és a szervizidő letelte előtt pár perccel szakadt le az ég, ezért eső gumik mellett döntöttünk és így volt ez az ötödik gyorsasági előtt is, amit utólag tudunk már, hogy rossz döntés volt.

Elégedetten szálltatok ki az ózdi célban, vagy azért maradt bennetek hiányérzet?

– A célba érkezés mindig egy dicsőség, őrültünk, hogy ott lehettünk a versenyen és jól éreztük magunkat.

Egész évben tervben van a Rally3-as indulásotok, vagy kacsingatsz a Rally2 felé is?

– Nem tudjuk mit hoz a jövő, de szeretnénk minél több versenyen elindulni.

Szeretnék köszönetet mondani apukámnak a csapatfőnöki szerepéért, Kocsis Gabi bácsinak és Horváth Norbinak a szervizelésért, a csajoknak a friss kajákért. Külön köszönet jár még a Puki Rallye Team-nek, Nyarifolia.hu-nak és Tibike Börike Bt.-nek is a sok segítségért és természetesen mindenkinek, aki segített, hogy rajthoz tudjunk állni.

Nándiék 2019-es versenyzői filmjei. Comments are closed.