A célba érés és a jókedv a legfontosabb

Még ha egy kicsit kalandos körülmények között is, de sikeresen célba ért a Salgó Ralin a Mihályi Zsolt “Mihi” – Gergely Gábor páros. Mihi elmondása szerint számukra a versenyek arról szólnak, hogy jól érezzék magukat, jó társaság vegye őket körül a szervizben, ha pedig lehetséges, azért a célt is sikerüljön elérniük. 

Milyen emlékeid vannak a régi Salgó Ralikról nézőként?

– Sajnos nem sok emlékről tudok beszámolni a régebbi versenyekről, mert nem látogattam őket. Amikor elkezdtem a versenyzést, akkor egyesével ismertem meg a szakaszokat, pályákat és ezek a jó emlékek miatt állunk rajthoz.

Milyen érzés egy ilyen klasszikusnak mondható versenyen elindulni?

– Hála az istennek már nem az első volt és remélem nem is az utolsó. Minden versenyre van izgalom, de egy osztállyal fentebb mindig még nagyobb élmény versenyezni. Amikor meg a céldobogón vagyunk, az felbecsülhetetlen.

Az első kettő gyorsaságin még volt mért időtök. Hogyan sikerültek ezek a szakaszok?

– Nem nagyon figyeltük az eredményt. Ami fontos, hogy a célba beérjünk és a jókedv!

Majd jött a technikai probléma, ami miatt a verseny érdemi részét el kellett engednetek.

– A második és a harmadik szakasz között, az etap úton estünk ki. Nem volt jó érzés, de annak sokkal jobban örültünk, hogy a mezőny végére visszaállhatunk és tudtunk még menni.

Versenyen kívül továbbmentetek és a salgótarjáni célba is begurultatok.

– Ez így van. A szervizesek összerakták az autót és legalább tudtunk menni. Nagy öröm volt a célban.

Engedi még a konyhapénz, hogy az idei évben induljatok valami komolyabb versenyen?

– Az idei évben már nagyobb versenyen nemigen veszünk részt, de Rallye3-ban szerintem még megyünk, meg esetleg egy Mikulás Rallye jöhet szóba, de ez még messze van.

Köszönöm a szerviz csapatomnak a segítséget. Nélkülük nem tudtunk volna visszaállni, szüleimnek, akik elláttak bennünket frissen sültekkel és finom házi frissítő limonádéval, bátyjának, aki egész hétvégén a segítségünkre volt és aki még ott volt és egy jó napot tölthetem el velük. Puszi-Pacsi!  😊

Comments are closed.