A Berki család valóra vált álmai

Szilveszter Rallye 2017

Berki Gagarin Gábor – Berki Antal – Szandra (BMW E36 M3)

Szia Gábor! Egy pár mondatban bemutatnád az eddigi pályafutásodat az olvasóinknak?

– Szlalom versenyeken kezdtem 2003 környékén, Ladával. Pár dobogós hely össze is jött. 😄Majd pár totálkár és kasznicsere után, amatőr rallysprinteken indultam szintén Ladával, de sajnos a technika mindig cserben hagyott. Anyagi okok miatt ezzel be is fejeztem. Aztán legalább 3-4 év kihagyás után vettem egy BMW E30 versenyautót. Ezzel pár évig szanyi részeges futamokon murván indultam, kisebb-nagyobb sikerekkel. Majd ezután aszfaltos sprinteken vettem részt. Volt itt is totálkár, elég nagy műtéten estem át. Ezután szintén BMW E30 M3-mal indultam, párszor abszolút első helyen végeztem és kategória bajnoki címet is sikerült elnyerni. 2017-ben vált valóra igazán az álmunk, hiszen ekkor kerültünk fel az első osztályos versenyzők közé, ahol egy versenyt tudtunk befejezni, a Mecsek Ralit, itt kategória első helyen végeztünk.

Tudvalévő, hogy Szandra a feleséged üll melletted az anyósülésen a versenyeken. Nem vesz ez vissza egy kicsit a tempódból? 🙂 

– Ahogy már említettem, volt pár totálkárom és nagy balesetem is. Ezt átélve félek, féltem. Tudom mekkora felelősség főleg úgy, hogy otthon vár a lassan 2 éves kisfiunk. De nem lehet lebeszélni róla. 😄  Ez valamilyen szinten jó is, de rossz is. Örülök, hogy szereti és mindig 100%-osan készül és emiatt nincs konfliktus, hogy mennyi pénzt és időt kell rászánni. Nagyon megszerette a ralit, a 30. születésnapjára a Mikulás Ralin való indulást kérte, mivel még nem ment murván.  Amikor az ajtót becsukom és elhagyom a rajtot, semmi más nem jár a fejemben, csak az idő és lehetőleg az első hely. Ezért nem vesz vissza a tempómból az, hogy mellettem ül a feleségem.

Hogyan sikerült a 2017-es évetek?

– Az ORB-ben való indulással álmaink sorozata vált valóra!!! Az ORB versenyei közül, álmaink között szerepelt Mecsek, Eger Rali. Egerben a rajtceremónián a Dobó téren, Pécsen a célceremónián a Széchényi téren, eddig csak nézőként “csorgattuk a nyálunkat”! Még most sem hiszem el! 😄 Főleg, hogy a Mecsek Ralin sikerült kategória első helyre érkezni. Előző éven ezeket még gondolni sem mertem volna. Ezeket csak az tudja igazán, aki átéli! 🙂 Eddig ez volt a legjobb évem a raliban, bár ennyi kiesés sem volt soha, de ennyi megtett kilométer sem. Ezek nagyon hosszú versenytávok! A kocsit is és az embert is próbára teszik! Gyakorlatilag a Mecsek Ralit tudtuk csak befejezni, de azt is szuperralival. Rengeteg az idegen pálya, de nagyon tetszett és idén már több tapasztalattal tudunk rajthoz állni. Most éreztem igazán először, hogy mi az a ralicsapat! Másképp nem lehet megoldani egy ilyen versenyt! Remélem idén legalább ennyi versenyen tudunk indulni!

Milyen élményekkel gazdagodtatok a Szilveszter Ralin?

– Szilveszter Ralin már csak a megszokás miatt veszünk részt. Öt éve ez az év végi buli, kikapcsolódás, bár fárasztó! 😄 Sajnos egyre több a költsége és közel sem ad már annyi élményt, mint évekkel ezelőtt… Ár érték arányban összehasonlítva az első osztállyal, meg sem közelíti azt. Egy kicsit szlalom versenyes. Alig várom, hogy kiérjünk a ringről a tempósabb részekre. Sajnos a nézők is évről évre kevesebben vannak. De ahogy az előbb említettem buli versenynek vesszük és jól érezve magunkat, a közönséget is kiszolgálva mentünk ismét.

Tehát a nézők is elégedettek lehetnek veletek? 🙂 

– A nézőket kellene megkérdezni! 😄 Nem tudom, maximum egy Szilveszter Ralin van csúszkálás és többszöri keresztbe menés, de egy ORC versenyen inkább szeretnénk dobogós helyen végezni. 😄 Az autó sem egy olyan csoda, mint amit annyira várnának. Nem csattog, nem durrog, szinte egy utcai M3-as.

Vannak már konkrét tervek az idei évre?

– Eger és Mecsek mindenképp! Ha minden jól megy, az Ózd Ralival megverekednénk megint. Tavaly ez nagyon nagy kudarc és káosz volt… Ezeken kívül minden ORC versenyen szeretnénk részt venni, ha az időnk és az anyagiak engedik.

Köszönet a szervizcsapatunknak, Deák Norbinak, Gergely Ricsinek és Gonzónak, akik mindent tökéletesen csináltak! A fiúknak otthon, Siminek és Gábornak, akik segítenek az autó szervizelésében és felkészítésében! Köszönet Szilinek, Sanyának és Ízínek, akik szintén beugranak segíteni a versenyek alatt! Köszönet a versenytársainknak Petinek és Borinak, hogy kitartóan együtt csináljuk végig a versenyeket! És köszönet a mamának és a papának, hogy mindig vigyáznak a törpére 😄 és a család többi tagjának is, akik támogatnak! És köszönet minden szurkolónak, akik követnek minket és izgulnak értünk! Idén folytatás! 😎


Comments are closed.