A bajnoki cím nagyon fontos lenne

Tim Gábornak most már nagyon fontos lenne a MARB bajnoki cím, bár az év elején még kicsit ismeretlen volt számára a rali versenyek világa, de eddig sikeresen megoldotta a feladatott, amit bizonyít a Delta Rallye Sprint – MARB futamon elért újabb abszolút győzelem is.

Az első két verseny nagyon eredményes volt a számotokra, aminek az lett a jutalma, hogy Domaházán az 1-es rajtszámot kaptátok!

– Igen, kicsit meg is lepődtünk rajta, de nem éreztünk plusz terhet a rajtszámunk miatt, a pályaversenyzésben megszoktam már, hogy sokszor nagy a nyomás rajtam. Nyilván ez más világ, kicsit ismeretlen volt a terep, de úgy gondolom sikeresen megoldottuk.

A verseny elején ment az adok-kapok Határ Attilával rendesen.

– Örültünk neki, hogy egy szoros csatában küzdöttünk, sajnos náluk a hibájuk végzetesnek bizonyult. De az első három gyorsasági alapján nagyon szoros lett volna a vége.

Aztán a negyedik szakaszon Attiláék kiestek, viszont az utolsó előtti lassítónál majdnem Ti is “dobtátok” a versenyt…

– Próbáltunk 110%-on menni, mert csak így volt esély a hátrányt ledolgozni. Ez a lassítóig sikerült is. Aztán 215km/h-nál vettem a féktávot, az autónk elúszott, talán az egyik kerék leért a fűre, amit tudtam mentettem és talán a legjobb döntést hoztam, mikor az árokba kormányoztam az autót. Szerencsénkre nem volt az árokban semmi, így folytatni tudtuk a versenyt.

Az utolsó körben már csak a biztos célba érésre koncentráltatok?

– Igen, mikor láttuk, hogy a futómű enyhe mértékben sérült és hogy sajnos Attila kiszállt a játékból az előnyt akartuk tartani, felesleges kockázatot nem vállaltunk.

Az autóra és a “szervizcsapatra” megint nem lehet panaszod! 🙂

– Mint eddig soha, most sem! Külön öröm volt, hogy apum is itt tudott lenni, nagyrészt az Ő ötletei vannak az autóban. Tökéletes volt minden, mint mindig! 🙂

Más régióba is “átmentek” versenyezni, ha azok a pontok is kellenek majd a bajnoki címhez?

– Amit a költségvetés enged, arra megyünk. A bajnoki cím nagyon fontos, reméljük sikerül újabb támogatókat szereznünk, ezekkel a fantasztikus eredményekkel!

Ezúton szeretném megragadni az alkalmat és újra megköszönni annak a kevés, de annál lelkesebb támogatói csapatnak, akik segítenek enyhíteni az anyagi és egyéb terheket.
Wortmann Cars Garage, GHS Intertransport, Japker, FitnessFactory, D2Racing, SIMCO, EBC Brakes

Comments are closed.