34. AMTK Rally Velenje 🇸🇮 – LPWMSport

Ezen a hétvégén kerül megrendezésre a Mitropa Rally Cup 4. futama az AMTK 34. Rally Velenje. A fent említett bajnokságon kívül a verseny Szlovénia nemzeti futama is. A rally teljes távja 240 km, a 12 gyorsasági szakasz pedig 104 km-es távot tesz ki. Az LPWMSport csapata– Ifj. Kanyik Antiék távolmaradásával – a Hyundai i20-as versenyautóját küldi csatába Lovász Paliékkal a fedélzeten.

“Tegnap közvetlen az indulás elĹ‘tt teszteltĂĽnk. KörĂĽlbelĂĽl harminc kilomĂ©tert tudtunk menni a versenyautĂłval, változĂł idĹ‘járási körĂĽlmĂ©nyek között. Itt Ăşgy Ă©rzem, hogy jĂłl be tudtuk állĂ­tani az i20-ast. Változtattunk több dolgot az autĂłn ezeket ki is tudtuk prĂłbálni.” – kezdte a beszĂ©lgetĂ©st a Hyundai pilĂłtája

Pálék a teszten a versenyautó egyensúlyát, fékezhetőségét állították be esős körülményekre hangolva. A teszt végén azonnal útnak indultak Tamással Szlovéniába.

“Ez lesz az elsĹ‘ alkalom, hogy rajthoz állunk ezen a futamon.
Éjjel Ă©rkeztĂĽnk meg a városba, egy pár Ăłrát tudtunk pihenni. Ma reggel vettĂĽk fel az itinert most a pályabejárás felĂ©nĂ©l tartunk. Az már látszĂłdik, hogy ez is – mint minden Mitropa Cup futam – komoly kihĂ­vást jelent. A pályák ritmusosak, de nehezek is egyben. Rengeteg a kanyar komolyak a szintkĂĽlönbsĂ©gek.”

“ÉrdekessĂ©g, hogy egy adott gyorsasági szakaszon belĂĽl több fajta aszfalt van, ezek általában fehĂ©r csĂşszĂłs aszfaltok, nem a legjobb tapadással. Több a kihordásos murvás rĂ©sz, ez egy gyorsaságin többször váltakozva. Ezek miatt ritmust Ă©s stĂ­lust is kell váltani szakaszon belĂĽl. ElsĹ‘sorban megprĂłbálunk a Mitropa Kupára koncentrálni, de termĂ©szetesen azĂ©rt szeretnĂ©k az abszolĂştban is elĹ‘l vĂ©gezni.” – zárta a beszĂ©lgetĂ©st Lovász Pál

Partnereink: CREDOBUS, Lisztes Transz Kft., KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Expert Lajta Kft., Diesel DR, Hankook Racing Tires, Total, Bus Center Kft., Hungarofék Kft., Pirto-vill Kft., Kaláka Pincészet, B EURO CAR Kft.

Comments are closed.