22 év után, nagyon bitang volt!

Támcsu Zoltán Szalontai Attilával az oldalán 22 év után tértek vissza a rallye pályákra a Luczó Promotion Kft. színeiben. Volt néhány kalandjuk a visszaszokás hevében, de a sikeres célba érkezés szintén megvolt.

Ha jók az információink 22 év után tértél vissza a múlt hétvégén rendezett Eger Ralin.

– Igen, nagyon jók az információtok. 🙂 Most 22 év után a P12 – és kategóriában indultunk egy bitang Ladával! 🙂

Nem hiányzott a versenyzés?

– De nagyon hiányzott! Ha elmentünk egy-egy versenyre a barátokkal, felpezsdült a vérem, visszatértek a régi érzések, de sajnos nem volt lehetőségünk versenyezni az elmúlt években…

Egy pár mondatban összefoglalnád nekünk a versenyzői pályafutásodat?

– Harmadosztályban kezdtem egy N-es Zsigulival tizennyolc évesen, majd következett a másodosztály egy 1300-as  A-s Ladával 1994 és 1996 között, 1997-ben még az első osztályban mentem két versenyt, majd jött a 22 év szünet… Kisebb helyi versenyeken indultam a folytatásban és szereztem számos dobogós helyezést is a pályafutásom során. 

Hogyan készültetek az Eger Rallye megpróbáltatásaira?

– Ezt az autót béreltük a PSZA Motorsporttól és a verseny előtt volt lehetőségünk egy egész napos tesztre is vele, ami közben számos tapasztalatot gyűjtöttünk róla. Ezenkívül próbáltunk fizikálisan és mentálisan is felkészülni az Eger Rallye kihívásaira. 

Mi történt veletek a verseny folyamán?

– Nagyon jól éreztük magunkat, volt hogy hibáztunk, de a 22 év kihagyás ellenére mentünk jó időket is. 

 Jó érzés volt teljesíteni a szakaszokat? Előjöttek a régi mozdulatok?

– Jó érzés volt igen, élvezetes volt ez az Eger Rallye, tetszettek a pályák, főleg a “murvás” gyorsasági. Az autó hozta a rég nem érzett Lada “feelinget”, nagyon bitang volt, imádtuk!  Azt nem mondanám, hogy olyan ez mint a biciklizés, de igyekeztem a régi formámat hozni.

Nagyon köszönöm elsősorban a Luczó Promotion segítségét, hogy megvalósulhatott egy régi álmom, hiszen ilyen felkészült, lelkes és szervezett csapattal még soha nem volt dolgom. Ez a stabil háttér segítette a versenyen való szereplésünket. Külön köszönet még a PSZA Motorsportnak, hogy komoly szervizhátteret biztosítottak a részünkre! 

Comments are closed.